Voertuigen in zicht

Veel bedrijven hebben hun voertuigen voorzien van tracking & tracing, en bij sommige bedrijven kunnen zelfs alle voertuigen op een groot scherm worden gevolgd. Zo is steeds bekend waar de voertuigen zich bevinden, en heeft men het idee dat “alles onder controle” is. Maar komen de voertuigposities wel overeen met de meest efficiënte routes? En is ook bekend of de actuele voertuigposities gaan leiden tot afwijkende levertijden? Een enkeling met de routes “in het hoofd” kan dat wellicht voorspellen, maar het zal zeker niet iedereen in één oogopslag duidelijk zijn.

Wanneer eerst een goede rittenplanning wordt opgesteld, is bekend wat er in de praktijk zou mógen gebeuren. In vergelijking met de praktijk (track&trace) is dan direct te zien in hoeverre afwijkingen optreden ten opzichte van de voorspelling. Die afwijkingen kunnen direct vertaald worden naar afwijkende levertijdvoorspellingen voor klanten die nog niet zijn beleverd. Deze klanten kunnen vervolgens tijdig geïnformeerd worden over de nieuwe verwachte levertijden, bijvoorbeeld via een SMS of e-mail vanuit het rittenplanningsprogramma.

De combinatie van geautomatiseerde rittenplanning met Ritplan en uw track & trace-systeem verbetert de dienstverlening aan uw klanten aanzienlijk.