De kosten per klant zijn pas relevant

Zoals in de bijdrage van Peitsman te lezen is, valt er (onverwacht) veel te besparen op de transportkosten. Onverwacht om twee redenen: er is onvoldoende aandacht voor het transport (het is geen kernactiviteit, waardoor de kosten “er nu eenmaal bij horen”), en omdat er geen klachten van afnemers zijn (“dan doet het transport het toch goed?”).

 

Om op de eerste vraag in te gaan: het is een feit dat bij bedrijven met eigen vervoer het transport niet op de eerste plaats komt, terwijl er toch vaak grote bedragen in om gaan.
Door het ontbreken van de focus op het transport betekent dit dat er voortgebouwd wordt op traditionele transportconcepten zoals vaste routeschema’s, een vaste ordercyclus et cetera. En die vaste routeschema’s zijn heel vaak de oorzaak van oplopende kosten.

Het optimaliseren van een routeschema kost tijd, veel tijd en die is er niet. Dan wordt een schema globaal aangepast zodat alles weer vlot loopt. Uit onderzoek blijkt echter dat de kosten van historisch gegroeide rittenschema’s met ruim 12% verminderd kunnen worden! Dat betekent dat op de 8 voertuigen er 1 voertuig (met chauffeur) (minimaal € 50.000 per jaar) bespaard kan worden. Natuurlijk is dat niet in alle gevallen zo maar het is in ieder geval de moeite waard om het te onderzoeken.

Om op de tweede vraag terug te komen: ook al zijn de kosten bekend en zijn er geen klachten van klanten, dan nog is het lastig om te bepalen door welke klanten die kosten precies veroorzaakt worden.
Wanneer bijvoorbeeld een afdeling verkoop op omzet wordt afgerekend en hierdoor, vaak onbedoeld, hoge transportkosten veroorzaakt, is het interessant om te weten waar die kosten precies zitten. In een rivier van gemiddeld 1 meter diep kan iemand van 1.80 m verdrinken en dat geldt ook voor de transportkosten per klant.
Wanneer de kosten worden berekend op basis van gemiddelden haal je de dure klanten er niet uit. Zichtbaar maken van deze kosten is dus heel belangrijk en kan bijdragen aan het gezonder maken van een bedrijf.
Om hierin meer inzicht te geven organiseren wij in maart 2015 op diverse locaties in Nederland het seminar “Klantkosten verlagen met de tools van nu”. Meld u snel aan voor deze kosteloze bijeenkomst en leer meer over wat uw individuele klanten u kosten.