Hoe blijft Ritplan bij u passen?

Veel van onze klanten gebruiken Ritplan al jaren. Na de gebruiksinstructies tijdens de implementatie van Ritplan beperkt het contact zich vaak tot (plan-)technische vragen aan onze helpdesk. De methode van plannen wordt alleen bij grote reorganisaties nog wel eens aan de orde gesteld.

 

Ritplan wordt tijdens de implementatie zo ingericht dat het optimaal is afgestemd op de omgeving en de werkwijze van het bedrijf. Een bedrijf is alleen niet statisch, maar ontwikkelt zich. Zo kunnen er steeds (kleine) veranderingen optreden die in de loop van jaren een andere bedrijfssituatie opleveren dan die waarvoor Ritplan ooit is ingericht. Een herinrichting van Ritplan is dan nodig om de voordelen van Ritplan weer ten volle te kunnen benutten.

Nieuwe gebruikers leren Ritplan meestal van hun collega’s in de praktijk gebruiken. Zo raken zij niet bekend met mogelijkheden van Ritplan die bij de implementatie nog niet relevant waren voor het bedrijf, en daarom niet werden gebruikt. Men kan zich daardoor onnodig beperkt gaan voelen in het gebruik van Ritplan. Een opfriscursus maakt gebruikers opnieuw bekend met alle mogelijkheden van Ritplan, zodat het programma weer optimaal kan worden ingezet. Zo’n cursus is dus niet alleen aan te raden voor nieuwe gebruikers, ook “oude rotten in het vak” kunnen er veel van opsteken!

Overweeg eens om meer rendement te halen uit uw Ritplan-gebruik, en vraag af en toe advies of begeleiding bij onze adviseurs. Bel ons, of vul het contactformulier in.