Het optimale wagenpark

De aanschaf van nieuwe voertuigen wordt nogal eens gebaseerd “op gevoel”. Zo kan een goede ervaring met een bepaald merk en type van doorslaggevende betekenis zijn. Het kan ook over de vervanging van een bestaand voertuig gaan, of de keuze wordt gebaseerd op de prijs.

Bunzl-hybride-vrachtauto.png

Op zo’n keuzemoment is het zinvol even pas op de plaats te maken en door te rekenen wat de consequenties zijn op het rendement. Daarvoor is het wenselijk om de integrale planning nog eens onder de loep te nemen: is het bijvoorbeeld voordeliger om twee kleine vrachtauto’s te vervangen door één grote of omgekeerd? Welk type voertuig levert uiteindelijk het meeste op?

Met Ritplan kan dit op een vrij eenvoudige manier gesimuleerd worden. Gebruikers van Ritplan kunnen tegen een aantrekkelijk tarief een extra versie aanschaffen die speciaal bedoeld is om simulaties mee uit te voeren. Het is ook mogelijk om deze simulatieversie op tijdelijke basis te huren. Zo kunnen allerlei scenario’s worden doorgerekend zonder dat de operationele versie wordt verstoord. Informeer naar de mogelijkheden.