Klanten informeren over aflevertijdstip

Het gebruik van Ritplan biedt niet alleen de mogelijkheid om de kosten per klant en de aflevertijdstippen te voorspellen, maar doordat de planning digitaal is kan er meer mee worden gedaan. Zoals het informeren van de klanten over de aflevertijdstippen. Hoe zou dat kunnen?

 

In de eerste plaats is er de exportmodule. Hiermee is het mogelijk om de aflevertijdstippen per klant in een Excel spreadsheet te exporteren (ook handig om de afdeling verkoop een lijst te geven zodat zij telefoontjes over de levering van klanten kunnen beantwoorden zonder eerst de planner te bellen). De lijst kan dan worden gesorteerd op klantnaam zodat de klant snel opgezocht kan worden. De lijst kan desgewenst ook worden geïmporteerd in een ERP-systeem, zodat bij de order de aflevertijdstippen worden vermeld. Dat moet uiteraard worden geregeld door de leverancier van het ERP-pakket. Ook zouden de gegevens kunnen worden geüpload naar uw eigen website.

In de tweede plaats is er de SMS-module. Hiermee kunnen de aflevertijdstippen worden omgezet in tijdblokken, zodat een klant een indicatie krijgt over de aflevertijd. De speelruimte is zelf te bepalen. Bijvoorbeeld als een aflevertijdstip 8:16 is, kan het tijdblok tussen 8:00 en 8:30 worden ingesteld. Het bestand uit de SMS-module van Ritplan kan direct via de website van een SMS-provider (in ons geval is dat messagebird) worden verzonden. Het bestand van de SMS- module zou ook kunnen worden gebruikt om te uploaden naar uw eigen website.