Jaaroverzicht: mobiele ontwikkelingen

Zoals in drie klantbijeenkomsten in maart al werd aangekondigd, heeft het afgelopen jaar voor EVO-it in het teken gestaan van de ontwikkeling en het testen van applicaties op de mobiele telefoon (Apps). We onderscheiden grofweg twee systemen die desgewenst gecombineerd kunnen worden: een app voor de digitale handtekening en een app voor emballagebeheer.
De digitale handtekening houdt ook in: het maken van foto’s en het aangeven van manco’s. De emballage-app registreert alle in- en uitgaande emballage bij de klant en op het depot. Bij de apps hoort backoffice software waarmee alle transacties worden vastgelegd.

App.png

Er is veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van de Apps. Daarvoor zijn uitgebreide tests gedaan met medewerkers die niet gewend waren met een smartphone te werken. Want als het bij de bron (de chauffeur) goed werkt, zijn de gegevens betrouwbaar en dus bruikbaar. Inmiddels is de handtekeningen-app al operationeel en de emballage-app wordt ook in de praktijk gebruikt.

In maart 2016 organiseren we weer drie bijeenkomsten waarin we de definitieve versies van de apps laten zien, en de eerste ervaringen van onze klanten hiermee laten horen. Maar voor wie niet tot maart kan wachten: er is een digitale brochure met alle informatie beschikbaar.