Investeren in veiligheid in het magazijn levert geld op

Wist u dat er per jaar ruim 1.700 persoonlijke ongelukken met heftrucks gebeuren, waarvan vijf met dodelijke afloop? Niet alleen medewerkers hebben een grote rol in het veilig werken met de heftruck. Ook u kunt verschil maken op het gebied van veiligheid in het magazijn én geld besparen. Reken maar eens uit wat elk incident kost aan persoonlijk letsel, productieverlies en schade aan materieel en producten. Om van eventuele boetes van de inspectie SZW nog maar te zwijgen. Investeren in veiligheid in het magazijn kan op heel eenvoudige en financieel aantrekkelijke wijze.

Veel collega-bedrijven investeren al met succes in veilig werken met de heftruck. Inspirerende voorbeelden zijn te vinden in de campagne HeftruckHelden, die deze maand bekroond is met de ‘European Good Practice Award’. Op www.heftruckhelden.nl vindt u tal van ideeën en handvatten om onveilige situaties met de heftruck te signaleren, bespreekbaar te maken en te veranderen.

Monitoring materieelgebruik loont
Uit onderzoek van EVO blijkt dat bedrijven die materieelgebruik en incidenten zorgvuldig monitoren hoog scoren op veiligheid in het magazijn. Deze bedrijven signaleren bijvoorbeeld tijdig wanneer medewerkers een herhalingscursus ‘veilig werken met de heftruck’ moeten volgen. Ze registreren kleine schades aan heftrucks en wie deze veroorzaakt. Zo kunnen bedrijven hun medewerkers tijdig aanspreken en ondersteunen om grotere ongevallen te voorkomen. Gebeuren er toch ongelukken, dan zorgen heldere ongevallenrapportages dat deze bedrijven de juiste verbetermaatregelen nemen en evalueren. Deze rapportages dienen ook als onderbouwing in de gesprekken met de Inspectie SZW.

Expertise

Investeren in veiligheid in het magazijn kan dus op heel eenvoudige en financieel aantrekkelijke wijze. EVO-it heeft in de loop der jaren grote expertise opgebouwd op het gebied van monitoring van materieel. Wij ontwikkelen software waarmee u al uw voertuigen en machines op een professionele en eenvoudige manier beheert. We adviseren u graag over de mogelijkheden.