Monitoring van ongevallen met heftrucks of ander materieel

Repond voor materieelbeheer is ook in te zetten voor het monitoren van het personeel. Het werken met een heftruck is niet zonder gevaar.  Jaarlijks vinden er ongevallen plaats op de werkvloer, waar bijvoorbeeld heftrucks aanwezig zijn. Ongevallen kunnen ontstaan doordat werknemers niet voldoende getraind zijn in het werken met heftrucks, maar ook doordat de heftrucks zelf niet voldoende onderhouden worden.

Ongeval met heftruck   Repond incidentenregistratie

Het is voor de beheerder van het materieel soms lastig om goed in de gaten te houden, of het personeel voldoende opgeleid is hiervoor en ook om tijdig te zien dat bepaalde heftrucks aan een onderhoudsbeurt toe zijn.

Daarom heeft EVO-it bij Repond de personeelsmodule ontwikkeld. Deze module is op dit moment bijvoorbeeld al in gebruik bij Roele de Vries B.V., Frans de Wit B.V. en de Gemeente Borsele.

Repond is een gebruikersvriendelijk programma, waarmee het monitoren van mens en materieel zeer eenvoudig is uit te voeren.  Materieelbeheerders kunnen op tijd signaleringen zien, zodat zij tijdig actie kunnen ondernemen. Het kan zijn dat een medewerker op herhaling moet om de juiste certificaten en diploma's up-to-date te houden.

Hiermee is aan de arbeidsinspectie een duidelijk overzicht te geven, waaruit blijkt dat het bedrijf de zaken goed op orde heeft en houdt door goed te blijven monitoren.