Zicht op chauffeurs en routes

De chauffeurs rijden de poort uit en komen na verloop van tijd weer terug op de thuisbasis. Maar wat gebeurt er precies onderweg, en hoe kunnen we voorspellen wat er mág gebeuren? Vroeger was het bij bedrijven met eigen vervoer niet zo gebruikelijk om tracking en tracing in voertuigen te laten inbouwen. Tegenwoordig is het steeds vaker de gewoonste zaak van de wereld. Bij sommige bedrijven hangt er een groot scherm waarop te zien is waar de voertuigen zich bevinden. Er is dan het idee dat “alles onder controle” is. Maar is dat ook zo?

 

Wanneer we niet weten wát er in de praktijk mag gebeuren, hoe controleren we dan of de voertuigposities overeenkomen met de meest efficiënte ritten of routes? Het is veel beter om eerst een goede rittenplanning op te stellen waarin wordt bepaald wat er in de praktijk zou mogen gebeuren. Op het scherm is dan direct te zien in hoeverre de praktijk afwijkt van de voorspelling. Dat kan iedereen zien, niet alleen degenen die de planning in het hoofd hebben zitten (want die kunnen vaak wel wijs uit de (voertuig)stipjes op de kaart).

Het grote voordeel van een vergelijking tussen theorie en praktijk is dat alleen afwijkingen gesignaleerd worden. Die kunnen direct vertaald worden naar afwijkende levertijdvoorspellingen voor de klanten die nog niet zijn beleverd. Deze klanten kunnen tijdig geïnformeerd worden over de nieuwe verwachte levertijd. De houding van de klant ten opzichte van te late levering wordt hierdoor positief beïnvloed. U kunt uw dienstverlening dus verbeteren door tracking en tracing te combineren met de geautomatiseerde rittenplanning.