Distributie van kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen

Ritplan houdt scorebord bij. 

EVO Magazine,  september 2007. 

Ondernemers kunnen voor het vervoer van kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen gebruikmaken van Duizendpuntenregeling’. Bij Bunzl, leverancier van verpakkingen en disposables, houdt het programma Ritplan de puntentelling bij.

De vestiging van Bunzl in Almere is leverancier van eenmalig servies, tafelaankleding en andere non-food benodigdheden voor cateraars, hotels en bedrijven in de recreatiesector. Een deel van het leveringsprogramma bestaat uit gevaarlijke stoffen, waaronder schoonmaakartikelen.
‘We leveren de bestellingen af met veertien  eigen auto’s. Omdat het om vrij kleine hoeveelheden gevaarlijke stof gaat, kunnen we gebruikmaken van de ‘Duizendpuntenregeling’. Elke verpakking met een gevaarlijke stof vertegenwoordigt een aantal punten. Zolang we onder een totaal van duizend punten per rit blijven, mogen we die bestellingen met al onze chauffeurs meegeven’, legt logistics manager Dilles Duister van Bunzl uit.

Bunzl maakt voor de indeling van de ritten gebruik van het planningsprogramma Ritplan van EVO-Informatietechnologie. Daarin zit de mogelijkheid om bij de indeling rekening te houden met de maten en gewichten van elk pakket en daaraan is het aantal punten per transporteenheid toegevoegd.

Transportplanning gevaarlijke stoffenLees verder (PDF)
Bron: EVO