Hoge brandstofprijzen: wat te doen?

“De hogere brandstofprijzen zijn het directe gevolg van de hogere olieprijs. Die wordt hoger en hoger door de spanningen rond Iran. Dat land is bezig met een nucleair programma. Andere landen willen dat stoppen en hebben financiële sancties tegen Iran genomen. Het bewind in Teheran reageerde door te stoppen met olie leveren aan meerdere landen. Die afname in het aanbod van olie en de angst dat de levering uit Iran door militaire spanningen nog kleiner wordt, zorgen voor recordprijzen.”

“Door de stijgende brandstofkosten sturen transportbedrijven hun vrachtwagenchauffeurs massaal op een cursus om brandstof besparend te leren rijden.”

“Het Nieuwe Rijden leert vrachtwagenchauffeurs zuiniger rijden.”

Bovenstaande citaten zijn genomen uit de Spits van 27 februari 2012 door J. Jonker.

Het is vanzelfsprekend belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in zuinig brandstofverbruik. Daarom zijn die cursussen zeker nuttig.

Wat minder vanzelfsprekend is, maar waarmee een hoge(re) besparing kan worden gehaald is het optimaliseren van de rittenplanning. Een optimale rittenplanning zorgt ervoor dat er efficiënt gereden wordt. Hierdoor worden geen onnodige kilometers meer gemaakt.  Minder kilometers resulteert in minder brandstofverbruik. Met Ritplan van EVO informatietechnologie is dit doel eenvoudig te behalen. Ritplan is een gebruikersvriendelijk programma, dat op dit gebied zijn strepen al dubbel en dwars heeft verdiend. De gebruikers van Ritplan bespaarden gemiddeld tussen de 10 en 15 % op hun transportkosten. De besparing wordt mede bereikt door een aanzienlijke kilometer-, tijd- en brandstofreductie. Ritplan is niet alleen geschikt voor grote bedrijven, maar ook voor kleine bedrijven die in een korte tijd een goede planning moeten maken.

Neem contact met ons op om u verder te laten informeren:

015 – 251 22 10 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.