Transportplanning met Ritplan

 • Voor uw vervoer

  Elk bedrijf dat eigen vervoer gebruikt heeft voordeel heeft bij een goed opgezette routeplanner. Als er meer bij de planning komt kijken dan alleen het vervoeren van een vrachtwagen van punt A naar B wordt een ritplanner al snel onmisbaar. Ritplan is zo'n ritplanner, waarmee u binnen een uur een efficiënte en flexibele planning maakt.

  U kunt met ons programma een complete ritplanning voor alle voertuigen in één keer maken, zo bespaart u 10 tot 15% op uw vervoerskosten. Daarnaast biedt het alle benodigde managementinformatie om de ritplanning steeds verder te verbeteren.

  2017-02-16_16-46-41.png2017-02-16_16-43-52.png2017-02-16_16-46-05.png

  Met Ritplan:

  • Maakt u en snelle een efficiënte planning;
  • Verdient u de software altijd binnen een jaar terug, soms binnen enkele weken;
  • Heeft u een gebruiksvriendelijk systeem in huis;
  • Kunnen collega's het werk van de planner makkelijk overnemen;
  • Blijft de planner de baas;
  • Bespaart u 10 tot 15% op uw transportkosten;
  • Kunt u na een degelijk implementatietraject direct aan de slag;
  • Koopt u software direct bij de ontwikkelaar in, niet bij een dealer.
 • Optimale planning

  Ritplan maakt op basis van gegevens over uw klanten, orders en wagenpark een complete transportplanning. U leest in één handeling de adressen en orders met randvoorwaarden in en Ritplan levert een optimale ritplanning op huisnummerniveau.

  2017-02-16_16-46-31.png2017-02-16_16-46-56.png2017-02-16_16-47-24.png

  Ú bepaalt de manier van plannen: met of zonder basisroutes of -gebieden (rayons). Zijn er onvoorziene omstandigheden, zoals spoedorders of vertraging, dan berekent de software opnieuw de optimale routeplanning, zodat u dit direct door kunt geven aan uw chauffeurs. Met onze aansluitende programma's RMM (Ritplan Mobiel Manager) en/of LMS (Logistiek Monitoring Systeem) kunt u dit zelfs automatisch door laten geven.

 • Interactief en intuïtief

  Het meest bijzondere aan de wegenkaart is dat het een dynamische kaart betreft. In Ritplan kan de rit op de kaart zelf aangepast worden. Deze representatie van de ritten maakt het voor de gebruiker makkelijk om te zien wat het effect van de aanpassingen is. Daarnaast heeft Ritplan een directe koppeling met Streetview, waardoor u met één druk op de knop de plaatselijke situatie kunt beoordelen. Heel handig bij nieuwe klanten en adressen.

  De wegenkaart in Ritplan is van TomTom Global Content. Zij staan garant voor een up-to-date en zeer gedetailleerde kaart. Zelfs individuele huisnummers zijn hierin opgeslagen. Zo kunt u met groot gemak een van-deur-tot-deurplanning maken. Er kan informatie ingevoerd worden bij klanten over hoe de chauffeur het beste bij de losplaats kan komen, waardoor het werk voor hen ook prettiger.

  2017-02-16_16-44-23.png2017-02-16_16-44-39.png

  Instelbare ritlijst

  De chaufeurslijst/ritlijst is vrij in te stellen: met behulp van een vinksysteem kunt u aangeven welke onderdelen op de lijst moeten staan. Ook kunnen er makkelijk meer lijsten gedefinieerd worden. U kunt bijvoorbeeld een uitgebreide lijst voor een nieuwe chauffeur uitdraaien, maar een ervaren chauffeur die de rit al kent kan volstaan met een beknopte versie. Voor wie nog meer zelf wil bepalen is er een rapportgenerator beschikbaar waarmee een eigen chauffeurslijst/ritlijst ontworpen kan worden. Zo heeft u nog meer ruimte om inzichtelijk te maken wat voor u belangrijk is.

   

 • Voor u op maat

  Of uw wagenpark nu uit twee auto's of een vloot van vijftig vrachtwagens bestaat, met een geoptimaliseerde ritplanning kunnen veel kosten bespaard worden. We begrijpen bij EVO-it dat het voor bedrijven met een klein wagenpark niet handig is om een log ritplanningsprogramma met ingewikkelde handelingen te leren gebruiken. Hierom kijken wij samen met u naar wat ú nodig heeft. We implementeren Ritplan zó dat het precies aansluit op uw bedrijf en uw behoeften. Zeker voor de kleinere eigen vervoerders is dit een groot voordeel: u verdrinkt niet in de mogelijkheden, maar sluit uw ritplanning aan op de benodigdheden van uw bedrijf. We ook voor grotere vervoerders een passende oplossing.

   
  2017-02-16_16-48-05.png2017-02-16_16-46-05.png

  EVO-it is een bedrijf van Nederlandse bodem. Om dicht bij de klanten te kunnen staan is ook de voertaal van Ritplan in het Nederlands. Zo worden er geen taalbarrières opgeworpen, is onze software makkelijk en intuïtief te gebruiken. Ritplan is hierdoor voor iedereen te gebruiken, of uw bedrijf nu klein is met een wagenpark van twee auto's, of dat u een vloot van vijftig auto's heeft.

 • Naadloze integratie

  De meeste bedrijven hebben een softwarepakket dat past bij hun behoeften. Wij zorgen ervoor dat deze pakketten gebruikt kunnen worden met Ritplan. We gaan ook nog een stap verder: een naadloze integratie met niet alleen uw ERP-pakket, maar ook met uw boordcomputers en smartphones.

  wordcloud3.png

  Ritplan kan zo geïmplementeerd worden dat het programma informatie inleest en benodigde informatie aan andere software kan leveren. Zo sluit Ritplan aan op uw proces, waardoor zowel de ritplanning als informatieverzameling soepeler verloopt. Ideaal voor zowel de planner als de manager, die beiden makkelijk de informatie overzichtelijk hebben én er direct mee aan de slag kunnen.

 • Ondersteuning

  EVO informatietechnologie heeft een professionele helpdesk die haar klanten goed kent. Dat betekent dat vragen direct en adequaat beantwoord kunnen worden. Geen telefoonscripts die moeten worden "afgewerkt", maar een kundige en snelle manier om u verder op weg te helpen. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren. Wij zijn er trots op dat onze helpdesk zich volledig op de programma's kan richten die vanuit EVO-it aangeboden worden. Ze hebben verstand van zaken, staan dicht bij de ontwikkelaars en bij implementaties worden de ontwikkelaars nauw bij het proces betrokken.

  Wij zijn elke werkdag tijdens kantooruren bereikbaar voor uw vragen.


 • Veelgestelde vragen

  Wat zijn de voordelen van Ritplan ten opzichte van de andere aanbieders?

  Een greep uit de voordelen:

  • Ritplan is speciaal ontwikkeld voor eigen vervoerders.
  • Eenvoudig te leren.
  • In korte tijd een planning maken.
  • Geschikt voor basisroutes en basisrayons.
  • Koppeling met alle ERP pakketten is mogelijk.
  • En korting voor EVO leden natuurlijk!

  Wat kost Ritplan?

  De prijs van Ritplan is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Hoeveel voertuigen moeten worden gepland.
  • Welke modules worden aangeschaft.
  • In korte tijd een planning maken.
  • Geschikt voor basisroutes en basisrayons.
  • Koppeling met alle ERP pakketten is mogelijk.
  • En korting voor EVO leden natuurlijk!

  We stellen daarom voor om eerst kennis te maken met Ritplan door een persoonlijke digitale demo. Dan weten we welke modules u nodig heeft en kunnen we een vrijblijvende offerte maken.

  Ik ben wel geïnteresseerd, maar wil eerst meer weten.

  Het beste is dan om een persoonlijke digitale demo aan te vragen. We kunnen dan bepalen of Ritplan voor uw bedrijf geschikt is. Wanneer dat het geval is kan er altijd een demonstratie bij uw bedrijf worden afgesproken. Uiteraard krijgt u dan ook informatie over de kosten.

  Wij hebben een vast routeschema. Is Ritplan voor ons dan wel geschikt?

  Ritplan kan plannen met vaste routeschema's. Deze schema's kunnen desgewenst geoptimaliseerd worden. Veel bedrijven werken met een kern van vaste klanten die vaak bestellen en een groot aantal klanten die soms een bestelling plaatsen. Ritplan kan in zo'n geval de vaste klanten in een basisroute plannen en de ad-hoc klanten op de meest optimale plaatsen invoegen

  Wij hebben maar een heel klein wagenpark. Is Ritplan dan nog interessant?

  Ritplan wordt ook gebruikt door kleine bedrijven met maar een paar auto's. Dat komt omdat de prijs van Ritplan afhankelijk is van het aantal te plannen voertuigen. Bovendien wordt het door het gebruik van Ritplan mogelijk om het hele proces "buiten de deur" beter te monitoren. En juist voor een klein bedrijf is het interessant om te weten wat de kosten van elke drop zijn.

  Kan Ritplan gekoppeld worden aan mijn ERP systeem?

  Ritplan is inmiddels al gekoppeld aan heel veel verschillende ERP systemen. In de regel is zo'n koppeling dus geen probleem.