De CMR digitaal: de e-cmr

Het ontstaan van de digitale vrachtbrief heeft zijn oorsprong in de Stichting Uniforme Transportcode (SUTC) die lang geleden is opgericht door evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Inmiddels bestaat er, naast de SUTC, Transfollow, waarbinnen de implementatie van de digitale CMR, de e-CMR, wordt verzorgd. De CMR wordt gebruikt wanneer een verlader goederen (over de weg) laat vervoeren door een derde partij (de vervoerder). Deze draagt, na het transport, de goederen over aan de ontvanger. Hierbij wordt de vrachtbrief gebruikt als begeleidend document.

Aangezien de CMR, en dus ook de e-CMR, het document is dat voor grensoverschrijdend (uitbesteed) vervoer gebruikt wordt, vindt de uitrol van de e-CMR plaats in andere Europese landen, in samenwerking met de International Road Transport Union (IRU). De uitdaging is hier om in alle landen de digitale vorm van de CMR geaccepteerd te krijgen zodat papieren CMR’s overbodig worden. Inmiddels is er al een aantal landen waar de e-CMR geaccepteerd wordt.

Hoe past EVO-it in dit plaatje? Bedrijven die Ritplan gebruiken om hun ritten te plannen en daarbij hun transport uitbesteden kunnen, als zij gebruik gaan maken van onze mobiele oplossing LMS (Logistiek Monitoring Systeem), ook gebruik gaan maken van de e-CMR. Daarvoor kunnen we, in samenwerking met Beurtvaartadres en Transfollow, een naadloze integratie tussen de verschillende applicaties realiseren, die volledig is afgestemd op uw specifieke situatie.

Wanneer u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid kunt u contact met ons opnemen op nummer: 015 2512210, mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in op onze website.