Materieelbeheer met behulp van spreadsheets?

Wordt het beheer van uw wagenpark en werkmaterieel nog op spreadsheets bijgehouden? Ook dit kan uw bedrijf kwetsbaar maken. Een spreadsheet is geen database. Een spreadsheet kan heel handig zijn, doordat er met formules en macro’s gewerkt kan worden. Krachtige tools die op zich goed te gebruiken zijn. Maar ook hier dringt zich de vraag op: wie heeft deze macro’s gemaakt? Wat kan er fout gaan als er per ongeluk een formule gewist wordt? Waar zitten mogelijke fouten in de data? En is er behoefte aan multi-user gebruik? Wordt u automatisch gewaarschuwd wanneer keuringen moeten worden uitgevoerd? Dan zijn spreadsheets niet echt geschikt.

Er is een eenvoudige oplossing waarmee ook dit proces minder kwetsbaar wordt. Het beheer wordt vaak door meer personen uitgevoerd die elk hun eigen informatie beheren. Wanneer u kiest voor een systeem waarmee alle informatie eenduidig op één plaats wordt bijgehouden door verschillende personen dan betekent dit dat er inzicht én grip op de zaak wordt verkregen. Bovendien wordt het systeem door iedereen op dezelfde gestructureerde manier gebruikt en er is altijd een export naar Excel mogelijk, waardoor er toch voor de liefhebbers met macro’s en draaitabellen gewerkt kan worden.

Ook merken wij dat bij ISO audits het gebruik van Repond wordt gewaardeerd. Signaleringen op beurten en keuringen, kostprijsberekeningen en tal van mogelijkheden zorgen ervoor dat u alles onder controle hebt en houdt. Het is eenvoudig te gebruiken zonder al te veel uitleg en het is ook nog eens voor een belangrijk deel op maat te maken zonder duur maatwerk. Omdat Repond nu alleen “in de Cloud” wordt aangeboden, is de installatie een fluitje van een cent en bent u zo “in de lucht”. En wanneer er al veel informatie in spreadsheets aanwezig is, kunnen we deze vaak converteren zodat u direct met een gevuld systeem kunt starten. We laten het graag zien in een persoonlijke demo.