Transportplanning: theoretisch optimaal, of praktisch optimaal?

Optimalisatie van de transportplanning betekent in theorie dat je de beste oplossing vindt tegen zo laag mogelijke kosten. Maar is zo’n theoretische oplossing in de praktijk ook optimaal? Dat hangt ervan af. Stel, een planning houdt rekening met allerlei randvoorwaarden zoals venstertijden, pauzes, werktijden, capaciteit van voertuigen enzovoorts. Je zou zeggen, als het model alles gaat doorrekenen, komt daar de optimale route uit. Theoretisch wel, maar is het ook in de praktijk de beste oplossing?

Wat te denken van het order-pick proces, of die ene chauffeur die zijn weg uitstekend vindt in Amsterdam, terwijl een collega daar driemaal zo lang over doet? Dat zijn dus ook zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Dat betekent weliswaar dat de kosten voor een oplossing met dit soort randvoorwaarden niet de laagste zijn, maar praktisch gesproken levert daarmee rekening houden wel een betere praktische planning op: praktisch optimaal noemen we dat.

In Ritplan hebben we daarom allerlei zaken ingebouwd waarmee je ook praktisch optimale planningen kan maken. Meer weten over de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende demo aan. We kijken samen op welke manier Ritplan voor úw bedrijf de meest praktisch optimale oplossing kan genereren.