Ritplan transportsoftware ontzorgt Vendrig

In 1960 begon Vendrig met het reinigen van poetsdoeken. Inmiddels is het bedrijf flink uitgebreid en ligt de focus meer op het reinigen van werkkleding. De wasserij is niet alleen gespecialiseerd in het hygiënisch schoonmaken van bedrijfskleding tot deurmat, maar regelt ook het onderhoud van de producten. De geleverde service is hierbij erg belangrijk: bij Vendrig zorgen ze ervoor dat er periodiek één chauffeur langskomt om de klant zo min mogelijk tot last te zijn. Kortom; een strakke en vaste planning!

 

De routes optimaliseren

Ritplan transportsoftware kan bij bedrijven met vaste routes veel voordeel opleveren. Routes groeien in de loop der jaren uit en als er een klant bijkomt, moet deze klant in een bestaande route worden opgenomen. “Het loont de moeite om de routes regelmatig te optimaliseren”, zegt Jan-Willem Baas, logistiek manager bij Vendrig IJsselstein. Een logische gedachtegang. Wegen veranderen en dus ook de mogelijke routes waardoor het niet altijd makkelijk is om uit te zoeken of een klant simpelweg in een route past of dat routes beter omgegooid kunnen worden. Ritplan transportsoftware rekent dit zo voor je uit.

Snel resultaat

Vendrig heeft meerdere locaties van waaruit chauffeurs hun routes rijden. Toen er op het depot in Tilburg een chauffeur met pensioen ging, greep Vendrig dit moment aan om een groot deel van de bestaande routes te optimaliseren. Na deze optimalisatie bleek dat de vertrekkende chauffeur niet vervangen hoefde te worden, aangezien het klantenbestand nu ook met een chauffeur minder bediend kon worden. In Almelo bleek na de optimalisatie dat er nu nog maar 4 i.p.v. 5 dagen gereden hoefde te worden.

 

 

Vendrig Jan Willem Baas
 
Jan Willem, logistiek manager bij Vendrig IJsselstein.
“Bij Vendrig hebben we meer dan 11% kilometerreductie kunnen realiseren. Dit zorgde ook voor minder overuren voor onze chauffeurs.”


Gebruiksvriendelijkheid

“Ritplan is een gebruiksvriendelijk pakket”, zegt Jan-Willem. “We hebben momenteel een stagiair die de opleiding Transport en Logistiek manager volgt aan het ROC te Utrecht. Toen we hem onlangs met Ritplan aan de slag lieten gaan, was hij in een uur of 2 al in staat om zelfstandig een route te plannen.” Rittenplanning is een ingewikkelde zaak, maar met Ritplan transportsoftware wordt het de planner een stuk makkelijker gemaakt.


 

Ook werken met Ritplan?

 

 

 

Bij Vendrig hebben we meer dan 11% kilometerreductie kunnen realiseren. Dit zorgde ook voor minder overuren voor onze chauffeurs